Bezonia automatisatie & integratie

AV projecten - Bezonia 3

Naast een eenvoudige bediening van geluid & beeld, kunnen wij als preferred Bezonia integrator ook zorgen voor een algemene integratie van diverse andere technieken binnen uw bedrijf of kantoor omgeving, zoals video- en alarmbewaking, verwarming & ventilatie, airco. Deze automatisatie, ook wel Immotica of  “intelligent gebouw” is vergelijkbaar met domotica. Ook hier worden via een netwerk in een bedrijf, kantoor of industriële omgeving verschillende technieken met elkaar verbonden en geautomatiseerd. Het doel is het verbeteren van de flexibiliteit, rentabiliteit, productiviteit en veiligheid.

AV projecten - Bezonia 2

MODULAIR & OPEN PLATFORM

Hiertoe werken wij met een uniek ontwikkeld softwareplatform, Bezonia, dat open en modulair is opgebouwd. Dit laat toe om diverse componenten en technologieën, ongeacht communicatieprotocols, ouderdom of merk, te integreren. Naast audio, TV & projectie kunnen wij evengoed bestaande systemen zoals toegangscontrole, camera bewaking & bedrijfscontrole, verwarming & ventilatie, licht en diverse electrische en electromechanische toepassingen koppelen en automatiseren. Hieronder vindt u een kort overzicht aan mogelijkheden.

AV projecten - Bezonia electricity

Electricity, light & temperature control

Koppel al uw verlichting, verwarming & andere electrische of electronische apparatuur (automatische deuren, machine controle…) en bedien deze via 1 eenvoudige applicatie voor aan/uitschakelen, dimmen en controle. Maak gebruik van onze uitgebreide kalenderfuncties om processen te automatiseren gedurende bepaalde periodes of op specifieke tijdstippen

AV projecten - Bezonia audio

Audio

Bezonia beschikt over uitgebreide ingebouwde audiofuncties zoals oa een full-audiomatrix die u de mogelijkheid geeft om muziek van verschillende audiobronnen te streamen naar verschillende zone’s. Bedien vanuit 1 applicatie het geluidsniveau en muziekselectie voor alle zones of gebruik de kalenderfunctie om uw audio automatisch te starten/stoppen & te wijzigen en bepaalde jingles of advertenties te integreren op specifieke tijdstippen.

AV projecten - Bezonia video

Video

Ook alle soorten video apparatuur, gaande van TV’s, monitors, projectoren tot projectieschermen kunnen gekoppeld worden en zodanig via dezelfde userintace worden bediend en gemonitord dankzij de bidirectionele communcitatie

AV projecten - Bezonia interactieve touch

Interactieve touch

Voor musea, retailers, cultureel centra of openbare instellingen: met de Bezonia interactieve touch module wordt interactie met uw klanten & bezoekers eenvoudig en levert ze u bovendien een schat aan informatie: stuur vanuit ons platform uw gewenste data naar diverse touchscreen informatieborden en geef zo uw klanten uitgebreide info over bv uw programmaties, uw producten, uw diensten & realisaties of eender welke andere info. Door de interactie die uw bezoekers geven via het touchscreen levert de bidirectionele communicatie u bovendien een schat aan extra informatie over interesses en keuzes. Uiteraard kan u deze informatie ook terugkoppelen naar andere modules van het Bezonia platform om op die manier bepaalde processen te starten of te sturen.

AV projecten - Bezonia digitale signage

Digitale signage

Het Bezonia business automation platform beschikt over een inbouwde digitale signage module die u toelaat via via de centrale userinterface statische of dynamische content te pushen naar diverse displays. Op basis van de ingebouwde kalenderfuncties kan u bepalen welke content op welk moment dient getoond te worden.

AV projecten - Bezonia rapporting

Rapportage

Op basis van bidirectionele communciatie kan allerlei data van diverse apparatuur verzameld worden om statistieken en rapporten te genereren.

EEN ENKELE INTUITIEVE USERINTERFACE

Zo wordt het monitoren en bedienen van al deze facilitaire techniek binnen uw bedrijfsomgeving voor u als eindgebruiker kinderspel. Het Bezonia platform vervangt de diverse afstandsbedieningen, bedieningspanelen, logins &  applicaties : alles wordt namelijk bediend via één enkele intuïtieve gebruikersinterface op PC, tablet of smarphone. Uiteraard zijn ook diverse muurschakelaars nog mogelijk. Het samenbrengen van al uw technologieën binnen 1 enkel business automation platform creëert bovendien de mogelijkheid om met 1 enkel commando een reeks van acties te starten. Of op basis van de ingebouwde kalender functie alle interne processen volledig te automatiseren.

AV projecten - Bezonia security

SECURITY

Aangezien het Bezonia platform data van diverse bedrijfsprocessen verzameld en kan aansturen is een veilige omgeving cruciaal. De Bezonia server wordt steeds voorzien binnen de data omgeving van de klant, achter veilige firewalls. Dankzij een centrale en beveiligde cloud configuratie kunnen onze mensen vanop afstand wijzigingen aan uw configuratie voorbereiden die dan door u als eindklant, wanneer gewenst, kunnen binnengetrokken worden als een update.

Wat maakt het Bezonia automation platform zo uniek?

 Het centraliseert & combineert de automatisering van diverse diensten en technieken

 Het is een modulaire oplossing die kan meegroeien met de behoeften van uw onderneming

 Het is een open platform: onafhankelijk van merken, protocollen en technologieën, dus ook toepasbaar voor bestaande installaties (retro-compatibel)

 Het is gebaseerd op een centrale, beveiligde Cloud configuratie op basis van pull updates

 Het is een multi-User interface met real-time synchronisatie en bidirectionele communicatie

 Het is goedkoper dan alternatieve domotica oplossingen door het wegvallen van vaak dure hardware interface modules.

Klantenservice

  • Complete audio partner
  • Advies & voorstudie
  • Akoestische simulatie software
  • Installatie & service na verkoop
  • Live demo's
  • > 20 jaar ervaring

Heeft U nog vragen?