Professionele geluidsinstallaties

professionele geluidsinstallatie

Kwaliteit, verstaanbaarheid en spreiding.

Onze audio engineers stellen voor u een ideaal geluidsinstallatie samen, op basis van vereiste functionaliteiten en bedieningsmogelijkheden en rekening houdend met de ruimte. Dit kan gaan van een compacte kwalitatieve geluidsinstallatie voor horeca of retail  tot geluidssinstallaties voor industrie, shoppingcentra of stadia. Voor grotere projecten of akoestisch complexe omgevingen zoals bv kerken maken wij gebruik van akoestische simulatiesoftware om overal een perfecte verstaanbaarheid, geluidsspreiding en kwaliteit te bekomen.

Wij ontwerpen en installeren professionele muziekinstallaties voor achtergrondmuziek voor heel diverse toepassingen. Zo kan het gaan om aangename muziek in een winkel of showroom, muziek voor werknemers in een magazijn of bureauomgeving of achtergrondmuziek in een shoppingcentrum. We gebruiken mooie en kwalitatieve luidsprekers, opbouw of inbouw, en eenvoudig te bedienen systemen waarbij u zelf uw muziekbron kan kiezen:  uw favoriete muziekafspeellijst of gewoon een internetradio die non-stop een bepaalde genre muziek speelt (bv lounge).

Geluidsets bestaande uit foreground/fill luidsprekers tot line arrays speakers, aangevuld met de nodige basmodules en versterking, specifiek voor foreground music toepassingen zoals dancings, optredens en concertzalen. Voor deze toepassingen maken we op voorhand vaak gebruik van onze akoestische simulatiesoftware om te bepalen welke speakers het meest optimale resultaat geven: zo kunnen we het best inspelen op de akoestiek van de ruimte en weten we op voorhand perfect hoe luid het op elke plaats in de ruimte zal klinken, wat het effect is van echo en weerkaatsingen of hoe goed het geluid gespreid zal worden over de ruimte.

Bij oproepinstallaties / paging kan de geluidsinstallatie verdeeld worden in verschillende zones, zodat de eindgebruiker kan bepalen in welke zone(s) de oproepen , en eventueel ook de achtergrondmuziek, moeten afgespeeld worden. De verstaanbaarheidsfactuur ofwel STI (Speech Transmission Index) is hierbij van cruciaal belang. Door middel van akoestische simulatie kunnen we op voorhand bepalen waar speakers best worden geplaatst in de ruimte zodat overal een optimale spreiding van het geluid en de omroepboodschappen wordt bekomen. Optioneel kunnen wij onze  oproepintallaties ook uitbreiden met de FEVAC evacuatienorm, zodat ze wettelijk conform zijn om te kunnen gebruiken in geval van evacuatie. Het gaat hierbij om extra technieken zoals redundancy en brandvertragende bekaling.

Audio installaties met multisource  mogelijkden laten toe om verschillende geluidsbronnen tegelijkertijd te distribueren naar meerdere kamers. Aan de hand van een centrale bediening of een bediening in de ruimte kan er zo bepaald worden welke bron in welke ruimte wordt afgespeeld.

Maar het gaat verder. Per ruimte kunnen er een aantal “settings” worden geprogrammeerd waarbij de geluidsparameters worden aangepast aan die setting. Denk bv aan een hotel met diverse vergaderzalen waarbij sommige zalen kunnen gecombineerd worden tot 1 grote zaal. Via een eenvoudige bediening kan de eindklant selecteren hoe groot de zaal die dag is en automatsich worden de juiste speakers gecombineerd en bepaalde bronnen zoals micro, achtergrondmuziek ea worden automatisch geactiveerd.

100V systemen worden gebruikt wanneer er heel veel luidsprekers nodig zijn of wanneer afstanden zeer groot worden. Typische voorbeelden zijn winkelcentra, stadia, maar ook magazijnen en bedrijven. Wij hebben diverse leveranciers voor 100V luidsprekers (inbouw, opbouw en ook buitluidsprekers) en 100V verstekers met het correcte uitgangsvermogen.100V systemen kunnen we ook uitbreiden met omroepmicrofoons en evacuatie mogelijkheden.

Ringleiding systemen voor slechthorenden kunnen worden gebruikt in combinatie met hoortoestellen die een T-stand hebben. We kunnen ze bv in een concertzaal, crematorium of kerk of bioscoop voorzien en aansluiten op een speciale versterker.

Zowel bij rondleidingen tijdens bedrijfsbezoeken, stadsrondleidingen of informatieve  rondleidingen in musea is er niets zo belangrijk als de verstaanbaarheid van de gids. Dankzij een digitaal draadloos rondleidingsysteem(tourguide)  bent u zeker dat alle informatie perfect wordt verstaan, ondanks omgevingslawaai. Deze “tour guide” systemen zijn ook licht en comfortabel, eenvoudig in gebruik en hebben kwalitatieve batterijen die snel opladen. De gids heeft een comfortabele en ultralichte headset microfoon verbonden aan een compacte zender. Deze tourguide zender houdt contact met de ontvangers die uw bezoekers dragen.Sommige rondleidingssystemen kunnen optioneel zelfs uitgerust worden met itneractieve ontvangers, zodat bezoekers van een tentoonstelling zelf hun route kunnen bepalen en vooraf opgenomen informatie kunnen beluisteren.

Volgens de Vlaamse geluidsnorm van 2013 vallen alle publieke muziekactiviteiten waarbij versterkte muziek wordt weergegeven onder de regelgeving waarbij het muziekniveau moet gemeten (decibelmeter) worden en begrensd (limiter) tot een bepaald niveau. In bepaalde situaties moeten deze waarden gedurende de hele activiteit ook getoond en opgeslagen worden. Wij geven u graag meer advies over de regelgeving en de apparatuur die u nodig heeft om hieraan te voldoen.

Ons team ontwerpt en installeert professionele audio installaties die het nuttige aan het aangename koppelen:  enerzijds kunnen uw medewerkers of klanten genieten van kwalitatieve achtergrondmuziek en anderzijds kunnen we , door toevoeging van een of meerdere omroepmicrofoons er ook voor zorgen dat u boodschappen kan omroepen indien nodig, in die  zone of ruimte die u wenst. Onze audio engineers kunnen ook een stap verder gaan en uw audioinstallatie conform maken aan de EVAC norm voor evacuatie: de audioinstallatie wordt in dat geval gekoppeld aan u branddetectiesysteem en kritische onderdelen van het oproep- en evacuatiesysteem (zoals versterkers, omroepmicrofoons, alarm- en UPScontacten, , luidsprekersbekabeling …) worden continu gemonitord. In geval van een uitval wordt dit gemeld  en in een noodsituatie kunnen vooraf opgenomen evacuatieboodschappen worden afgespeeld of kan een gecontroleerde evacutiatie worden gestart via microfoonboodschappen . Lees meer bij onze gerealiseerde projecten.

Mobiele en draagbare presentatiesystemen zijn ideaal voor het geven van een speech of om les te geven. Wij hebben vele modellen , van Kleinere stemversterkers die rond de heup of schouder gedragen worden.tot grotere modellen met ingebouwde trolley die makkelijk mee te nemen zijn.   Ze werken allen op oplaadbare batterijen en hebben een aantal functionaliteiten ingebouwd zoals bv.ontvangers voor draadloze microfoon, een cd -speler, USB drive,… zodat dit een all-in-one portable systeem wordt.Het zijn ideale oplossingen voor scholen, het geven van groeps sportlessen of het gidsen van een groep mensen. Wij kunnen voor u het ideale systeem voorstellen of samenstellen al naargelang de functionaliteit die u wenst en de uw behoeften.

Toepassingen voor

Klantenservice

  • Complete audio partner
  • Advies & voorstudie
  • Akoestische simulatie software
  • Installatie & service na verkoop
  • Live demo's
  • > 20 jaar ervaring

Wenst u een afspraak of plaatsbezoek? Bel 02/ 267 92 17