Brussels Airlines – TML party flights by FOL

Begin 2016 kreeg Fol, full integrator van audiovisuele oplossingen, de opdracht van luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines om een audiovisueel ontwerp te maken voor het implementeren van een kwalitatieve en high power geluidssysteem in enkele van hun Airbus toestellen.

 

Met behulp van Bose Modeler sound system simulatie software en de Bose RMU serie luidsprekers werd door Iwan Fol een akoestisch ontwerp gemaakt, rekening houdend met zowel de ruimtelijke als technische restricties die gepaard gaan met het plaatsen van apparatuur in vliegtuigen.

Na een geslaagde testopstelling in het najaar van 2016 en de officiële technische goedkeuring van de apparatuur door een erkend luchtvaartcontrole orgaan,  kreeg FOL de bestelling van 2 volledige aviation approved geluidssystemen. En dit als wereldprimeur voor een commercieel vliegtuig!

 

De installatie van beide geluidsinstallaties werd half 2017 door Iwan FOL gesuperviseerd en afgeregeld in respectievelijk een Airbus A330 en een Airbus A320.

Deze toestellen werden in het begin van de zomer van 2017 als “party flights”  ingezet voor het muziekfestival Tomorrowland. De vliegtuigen kregen de naam Amare mee en werden daarvoor ook speciaal beschilderd in het thema van Tomorrowland. In totaal bracht Brussels Airlines dit jaar ruim 10.000 passagiers naar België voor het festival, via 236 vluchten uit 79 steden..
Van de 236 Tomorrowland-vluchten namen er 47 het feest mee de lucht in met muziek aan boord. Bij 8 vluchten speelde een dj zelfs live op 30.000 voet hoogte.

Het is was de zesde keer dat Brussels Airlines duizenden passagiers vanuit de hele wereld naar Tomorrowland bracht. Het festival in Boom, dat dit jaar plaats vond gedurende twee weekends, was aan zijn dertiende editie toe.