Surround sound met Bluesound powernode 2i
10 sep, 2020

Surround sound met Bluesound powernode 2i

Surround sound met Bluesound

WIFI speakers zitten al enige jaren erg in de lift. De mogelijkheden worden dan ook steeds uitgebreider, ook als je bv full surround geluid wil bekomen zonder gebruik te maken van een klassieke AV-receiver met alle nodige kabels naar de luidsprekers. Wie een Wie een Powernode 2i (met HDMI) of een Soundbar 2i gebruikt als de primaire bron die is aangesloten op een tv en fungeert als de linkervoorkanaal en rechtervoorkanaal, kan nu, dankzij een recentste software upgrade van Bluesound, een paar Pulse Flex luidsprekers of elke generatie Powernode gebruiken voor de achterkanalen. Dit laat dus toe om de krachtige Powernode 2i met HDMI versterker niet enkel in stereo-mode te gebruiken maar ook aan te vullen met bv 2 draadloze Bluesound surround speakers achter je zetel. En Bluesound-gewijs, met een uitstekende geluidskwaliteit.

Bluesound streaming – compleet en gebruiksvriendelijk

De Powernode 2i is bovenal ontworpen als een multi-room compatibele streamingversterker: via de meegeleverde app speel je muziek af van internet radios, je eigen digitale collectie of diverse streaming diensten als Spotify, Deezer, Qobuz, Tidal en – belangrijk in de toekomst – Amazon Music. Daarnaast ondersteunt de Bluesound Powernode 2i generatie ook Apple Airplay2 en Bluetooth streaming en stembediening met Google Assistant, zodat je niet verplicht bent om de Blu-os app te gebruiken. Dit is trouwens een zeer groot pluspunt van Bluesound tov andere streaming merken: het feit dat je niet verplicht bent om de bluesound app te gebruiken. De Powernode 2i heeft bovenaan bijvoorbeeld een reeks touchcontrols, waardoor je met een aanraking het volume kunt aanpassen, muziek kunt pauzeren of door een afspeellijst kunt verspringen. De kleinste WIFI speakers beschikken bijkomend over enkele toetsen maar je pre-sets onder kan programmeren zodat je, als je thuiskomt, met 1 druk op de knop muziek kan starten.

IR-learning functie voor bediening met andere afstandsbedieningen.

De IR-leerfunctie van Bluesound is pas een echte topper. Zo kan je het systeem leren om te reageren op ongebruikte knoppen van bv jouw TV afstandsbediening om dus met 1 afstandsbediening alles te bedienen. Maar ook de optionele afstandsbediening laat toe om je favoriete muziekbronnen te programmeren en deze op te zetten zonder je app te hoeven gebruiken.

Software upgrade voor surround sound uitbreiding

Tot voor kort ondersteunde de Bluesound Powernode 2i enkel geluid in stereo-mode. De toevoeging van de HDMI-ingang maakte het reeds zeer interessant om de Powernode 2i te gaan gebruiken in combinatie met je TV. Dankzij de meest recente software update worden de mogelijkheden echter enorm uitgebreid: zo kan je een 4.0 of 4.1 (met subwoofer) surround opstelling maken en de draadloze Bluesound WIFI speakers gebruiken als achterste kanalen. Zo krijg je een meerkanaals bioscoopgeluid zonder al te veel kabels in je woonkamer. Uiteraard heb je wel nog kabels naar de voorste paar luidsprekers die je toevoegd om je Powernode 2i versterker. Maar dit geeft je dan ook het voordeel dat je vrije keuze hebt in het soort van luidsprekers die je gebruikt. De HybridDigital-versterking van 2 x 60 Watt in 8 Ohm kan de meeste modellen wel aan, van compacte boekenplankspeakers tot grotere vloerstaanders of inbouwluidsprekers.

Ook voor het toevoegen van een subwoofer heb je keuzen tussen een actieve subwoofer toevoegen via de sub-out of de draadloze Bluesound Pulse sub.

Tot slot is ook nog de toevoeging van eARC compatibileit op de HDMI ingang een pluspunt aangezien je zo makkelijk geluid van TV-apps zoals Netflix kan terugbrengen naar de versterker. Naast de HDMI-eARC-aansluiting zijn er bijkomend ook nog twee combi- poorten (analoge jack of een digitale 3,5-mm optische) die voor extra meerwaarde zorgen: zo kan je bv makkelijk een draaitafel (met versterkte uitgang of via een phono-voorversterker) of cd-speler aansluiten .

Pulse Flex 2i als surround speakers

Deze compacte WIFI speakers zijn de kleinste binnen het Bluesound gamma en perfect om als surround speaker te gebruiken. Ze hebben enkel 230V nodig, dus geen extra luidsprekerkabels en ze kunnen zowel aan de muur, op statief of op een kast worden geplaatst. Indien u toch met kabels wegkan, is het trouwens ook perfect mogelijk om een 2de Powernode in combinatie met de rear speakers van uw keuze in te zetten voor de surround sound effecten.

 

 

 

 

TAGS